Onze aanpak

Na een eerste contact, zullen wij je de 'Groenbox' laten toekomen, een hulpmiddel om al je wensen voor het tuinontwerp kenbaar te maken.

1. Moodboard realiseren

De Groenbox, bevat allerlei hulpmiddelen die je nodig hebt om al je wensen en behoeften kenbaar te maken. Deze intensieve en bewuste inventarisatie is van belang, samen met het door jou gemaakt moodboard, kunnen wij als tuinontwerpers, jouw droomtuin realiseren.

Maak ook gebruik van onze inspiratieboeken
Om goed in de sfeer te komen en opzoek te gaan naar het gevoel achter je tuinwensen hebben wij inspiratieboeken gemaakt met tuinen uit de gehele wereld. Hier kun je de richting bepalen en details opzoeken die helpen om verder te komen in de definitieve keuze.

Denk zeker ook na over het beschikbare budget!

2. kennismaking op locatie

Nadat we je wensen hebben bestudeerd, komen wij graag bij jou thuis kennismaken. De locatie is in kaart gebracht door middel van Google Earth en laat meteen zien hoe wij je ideeën hebben vertaald naar een concept ontwerp. Om vervolgens de samenwerking vast te leggen van ontwerp tot realisatie.

3. Het ontwerp

De creativiteit wordt gestart en de ontwerper gaat aan het werk. Bij het realiseren van de schets en onze samenwerking zijn er een aantal stappen die er doorlopen worden. Na de eerste schets volgt er een 2e gesprek om in te zoomen op het gerealiseerde ontwerp.

Moeten er nog zaken toegevoegd worden, verplaatst of groter gemaakt worden? We horen graag of de tuin voldoet aan de wensen die vanuit de moodboards en de inventarisatielijsten zijn getekend.

Als je besluit om je tuinontwerp en uitvoering bij ons onder te brengen, zal onze feestbox bij oplevering de rest doen.
Je tuin wordt een feestje.

4. Van schets naar 3D design

Levert de schets een nog te beperkt beeld van de details van de tuin? Dan kunnen we samen beslissen om te kiezen voor een 3-D ontwerp. Hiermee krijg je een uniek zicht op de tuin die er nog niet is. Met deze details kunnen we nogmaals checken of alle gewenste zaken zijn ingevuld. Maar ook hoe de verhoudingen liggen en of er nog wensen toegevoegd kunnen worden.

5. Budget advies

Nu kan de tuin ingevuld gaan worden en indien gewenst een budget worden opgesteld. Een duidelijke opsomming van materialen en kosten die met de realisatie te maken hebben. Wil je meer weten over het budget, bel of mail ons.

Verder kunnen de vooraf geïnventariseerde werkzaamheden ingevuld worden. Een offerte voor een beplantingsschema, irrigatiesysteem, zwembad, hekwerk of een licht & beveiligingsconcept. Er zijn vele mogelijkheden waarmee je op vele manieren kunt worden ontzorgd.

6. Projectmanagement

Als er een begeleiding op het project nodig is om alles in goede orde te laten verlopen, dan helpen wij je graag om dit project tot een succes te maken. Al dan niet met of zonder invulling van de werkzaamheden. Wil je meer weten over onze diensten, bel of mail ons.

Ontzorgen van A-Z
Geen zorgen, wij kunnen het gehele traject voor je managen en laten uitvoeren. Hiervoor hebben wij kennis en ervaring in huis. Na het ontwerp gaan wij zorgen dat de droomtuin gerealiseerd gaat worden. Wij houden de vinger aan de pols en beoordelen de werkzaamheden dag na dag.

onzeaanpak_item_03
onzeaanpak_item_01
onzeaanpak_item_02
uitgelichtfoto_09

Hoe blijft een zwemvijver schoon?

Een zwemvijver bestaat uit twee gedeeltes, een zwemgedeelte en een deel waar de planten zijn geplaatst. Het plantengedeelte bestaat uit substraat met waterplanten. Hiermee wordt buiten de vijver met een pomp het water via het plantenfilter afgevoerd en gezuiverd.