Water opslaan in je tuinafscheiding

29 jul 2020

660 liter regenwater opslaan, in kunststof blokken

Klimaatverandering zorgt voor steeds meer uitersten. Waterorganisaties en gemeenten nemen al maatregelen om wateroverlast, droogte en hittestress te voorkomen. Als tuinarchitecten adviseren wij graag over de mogelijkheden van het efficiënt opslaan van het gratis regenwater.

Bij het ontwerp van je tuin, of het aanpassen van de bestaande tuin, nemen wij graag de waterhuishouding en infiltratietechniek mee. Het optimaal bewateren van je tuin door zacht regenwater is niet alleen beter voor de planten, maar hiermee houd je ook rekening met het onnodig verkwisten van drinkwater. In onze nieuwe zomers wordt water een steeds schaarser goed. Het bufferen van regenwater is een eerste stap om efficiënter en bewuster met water om te gaan.

Subsidie van de overheid

Samen gaan we de uitdaging aan om het regenwater niet langer af te voeren naar het riool maar om het daar te houden waar het valt. Met eenvoudige middelen en een gunstige subsidieregeling voorzie je jouw tuin van voldoende water om verdroging van de grond te voorkomen en verklein je tevens de kans op wateroverlast.

Inzet van diverse opties om water te bufferen

Hoe groot of klein je tuin ook is, er is altijd wel een mogelijkheid om regenwater op te slaan. Met het innovatieve Rainblock-systeem kun je op een efficiënte en mooie manier regenwater opslaan. Dankzij het compacte ontwerp kan de Rainblock verwerkt worden in een tuinafscheiding of muuropstelling. Het modulaire systeem kan worden uitgebreid met extra infiltratiekratten en bijvoorbeeld irrigatiesystemen.

Wil je meer dan een regenton als capaciteit, dan is Rainblock een mooi alternatief. De 4 blokken kunnen 660 liter bufferen, maar zijn ook uit te breiden. De blokken kunnen als schutting dienen en de beplanting kan ervoor geplaatst worden.

Watercapaciteit

Bij een dak van 25m2 met 1 regenpijp, heb je minstens een 100 liter regenton nodig, wanneer je minimaal 1x per 2 dagen gebruik maakt van het regenwater in een compacte tuin. In Nederland besproeien wij onze tuin gemiddeld met 2500 liter drinkwater per huishouden.

Welk mogelijkheden zijn er voor mijn tuin?

Graag informeren wij je over de mogelijkheden die in een tuinontwerp kunnen worden toegepast. Onze ervaring en de ervaring van onze partners zorgen voor een optimale invulling van de water- huishouding en de toepassing van infiltratietechniek. Meer weten? Stuur een mail naar info@groenstudio.nl  en wij nemen graag contact met je op.

dit bericht delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DE GROENBOX

Een hulpmiddel om al je wensen voor het tuinontwerp kenbaar te maken.

LAATSTE BERICHTEN