Kunstmatige intelligentie (AI) en security

19 okt 2019

De beveiliging rond ons huis- en automatiseringssystemen draaien vaak nog op bewegingen, geluiden of op warmte.

Huisautomatisering wordt steeds meer realiteit dankzij kunstmatige intelligentie
Sensoren en digitale systemen monitoren de activiteiten in en rondom het huis. Ze leren wie het huis in- en uitgaat, op welke tijdstippen en leren patronen aan in het gebruik van de thermostaat. In plaats van dat je de thermostaat zelf in werking zet, gaat de thermostaat aan wanneer je onderweg naar huis bent. Zodra je thuis bent, staat de verwarming op de gewenste temperatuur.

Niet alleen reagerend op impulsen, maar ook op ongebruikelijke bewegingen
Ook wanneer er een nieuw geluid of beweging plaatsvindt op een bepaald moment, kan het systeem een waarschuwing naar de eigenaar sturen. Dus in plaats van dat het huis alleen maar reageert op impulsen, reageert het op patronen – ook wanneer er bepaalde dingen gebeuren die ongebruikelijk zijn.

Multifunctionele sensoren zorgen voor slimmer worden van het systeem
Sinds de komst van kunstmatige intelligentie hebben sensoren niet langer één enkele taak, zoals het detecteren van beweging of het meten van de temperatuur. Multifunctionele sensoren meten tegenwoordig alles, bijvoorbeeld omgevingslicht, luchtkwaliteit, geluid en andere omgevingsfactoren. Hoe meer ze meten, hoe meer ze leren en des te slimmer ze worden.

Smart videobewaking
Gezichtsherkenning, het tellen van mensen en andere videoanalyses zijn niet nieuw in de ‘security wereld’. Dit soort systemen hebben luchthavens, grenzen en andere risicovolle plekken de afgelopen jaren veilig gehouden. Vandaag de dag zijn dergelijke systemen verkrijgbaar met kleinere processoren en kunnen consumenten deze producten zelf installeren en beheren.

video_01

dit bericht delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DE GROENBOX

Een hulpmiddel om al je wensen voor het tuinontwerp kenbaar te maken.

LAATSTE BERICHTEN