Dakterrassen en balkons

Hoewel groendaken al jaren aangelegd worden, zijn ze enorm in populariteit gestegen. Mensen hebben steeds meer behoefte aan groen. Een groendak zorgt voor extra woon-, werk- en recreatieoppervlakken.

De uitstraling

Een groendak draagt bij aan de uitstraling van je huis. Een groendak leeft! Ook dieren vinden hun weg naar het stukje natuur. Indien gewenst kan het dak worden voorzien van prachtige bloemen en planten. Ook bomen vinden hun weg op daktuinen en dakterrassen.

Minder stookkosten

Door het toepassen van dakbegroeiing wordt er bespaard op stookkosten. In de zomer zorgt een groendak voor koelte en in de winter voor warmte. In vergelijking met een onbegroeid, dus onbeschermd dak, is de levensduur van een groendak tweemaal zo hoog. Ook is bewezen dat zonnepanelen een langere levensduur hebben wanneer ze worden geplaatst op een daktuin.

Milieu, gezondheid en klimaat

Groene daken verbeteren onze milieu- en levensomstandigheden. Naast de eerder genoemde energiekosten, filtert een groendak schadelijke stoffen uit de lucht. Daktuinen en dakterrassen houden neerslag vast en hierdoor wordt de piekafvoer aanzienlijk verminderd. Water wat niet gebufferd wordt, zal vertraagd worden afgevoerd waardoor het riool ontlast wordt.

Maak je de keuze voor beplanting die past bij de invloeden van zon en wind op je dakterras.
Denk aan planten die makkelijker in de schaduw groeien en tegen de, soms, harde weersomstandigheden kunnen.

item_foto_50
item_foto_49
item_foto_48

Groen en natuur maken sneller beter!

Zicht hebben op groen, geeft mensen energie, plezier en veel afleiding en zicht op vogels. Vooral in zorg en onderwijs geeft groen veel afleiding en rust, maar dagen kinderen ook uit om te klimmen en te klauteren, of te spelen in het zand.

Daktuinen in alle soorten en maten

Of het nu om een sedumdak, dakterras, daktuin, natuurdak, dakpark of om een hellend dak gaat, onze medewerkers beschikken over de juiste vaardigheden om je van een groen dak te kunnen voorzien. Onze adviseur neemt je graag mee naar onze referentieprojecten van daktuinen en dakterrassen.

Er is een keur aan opties en mogelijkheden voor vergroening van daken. We sommen er een aantal op:

  • sedumdak
  • dakterrassen
  • daktuin
  • natuurdak
  • dakpark
  • hellend dak
  • dakverharding

Lekker zelf tuinieren?

Als je het heerlijk vindt om lekker bezig te zijn in de tuin, kun je ook kiezen om de dagelijkse zaken zelf te doen, maar diverse grotere werkzaamheden zoals snoeien van heggen en bomen uit te besteden. Het bijhouden en bemesten kan dan per seizoen worden ingevuld volgens ons onderhoudsplan.

uitgelichtfoto_16

Villa met bostuin

Een tuin voorzien van een wilderige beplanting afgestemd op het omsluitende bos. Door de vele zit plekken is er op elk moment van de dag bij elk seizoen en weertype een ideale plek in de tuin.