Dakbegroeiing en wanden

Doordat onze partners vele m2 groendak gerealiseerd hebben, zijn ze goed op de hoogte van de speciale bouwkundige eisen die worden gesteld. Wij denken graag mee over dakconstructie; dakbelasting; hoogte van dakranden; afschotplannen; thermische isolatie, de dakbedekking en het systeem van hemelwaterafvoeren.

Voordelen dak- en gevelbegroeiing

  • Een dakbegroeiing, daktuin of gevelbegroeiing zien er niet alleen mooi uit, een dakbegroeiing, daktuin en/of gevelbegroeiing biedt ook vele gebruiks- en financiële voordelen.
  • Een dakbegroeiing of een daktuin beschermt de dakbedekking tegen temperatuurschommelingen, hagel, veroudering.
  • Verdubbelt de levensduur van de dakbedekking.
  • Daktuinen kunnen tot wel 99% van het regenwater bufferen,
  • Dakbegroeiing, daktuin of gevelbegroeiing zorgt voor verkoeling in de zomer en vermindering van het Heat Island effect in stedelijk gebied.

Duurzaamheid en levensduur van daken

Door het toepassen van dakbegroeiing kan de levensduur van daken worden verlengd. Dit is in meerdere onderzoeken onderzocht en geconcludeerd. Door het verminderen van de temperatuur op de dakbedekking (membraan) zal de levensduur worden verlengd. Ook komt de UV-straling niet direct op de dakbedekking en zal het dak minder fysieke schade lijden.

Isolerende werking dakbegroeiing

Dakbegroeiing heeft een positieve invloed op het binnenklimaat van een gebouw door de isolerende werking. Door het substraat en de beplanting wordt er minder omgevingswarmte van buiten naar binnen doorgegeven. Door de warmteopslag, fotosynthese en het proces van waterverdamping van de plant zal de omgeving hiervan afkoelen.

Siergrassen kunnen het tuinseizoen een heel stuk verlengen. Siergrassen zijn er in alle hoogtes, breedtes, bladkleuren.

item_foto_34
item_foto_35
item_foto_33
uitgelichtfoto_06

Kiezen voor bomen in de tuin

Bomen geven je tuin hoogte. Verder zorgen ze voor privacy en hoe lekker is het om onder een boom te zitten als het warm is. Deze een natuurlijke parasol voelt aangenamer dan onder een parasol. Een boom in de tuin trekt ook diverse vogels aan, kortom een boom is onmisbaar en belangrijk in je tuin.