Beregening & waterhuishouding

Regenwater is gratis en in voldoende hoeveelheden beschikbaar. Iedereen heeft er dus alle baat bij om te investeren in de opvang en hergebruik van regenwater. Regenwater is bovendien voor een aantal toepassingen zelfs beter dan leidingwater, omdat het geen kalk bevat zoals leidingwater.

Sterkere planten en minder ziektes

Een goed waterbeheer in de tuin bespaart niet alleen water, maar komt de hele tuin ten goede. Je krijgt een betere bodem en sterkere planten en zal daarom minder last hebben van ziekten en plagen. Je kunt het regenwater laten infiltreren in de bodem om de optimale waterhuishouding in de tuin te realiseren.

Opslagconcepten regenwater

Ook kan het regenwater worden opgeslagen in boven- of ondergrondse tanks. Door middel van een pompsysteem kan het regenwater dan weer gebruikt worden voor bijvoorbeeld een beregeningsinstallatie of bijvulsysteem voor een vijver.

Infiltratie en drainage van regenwater

Door de verstedelijking van Nederland wordt de natuurlijke infiltratie van regenwater in de grond beperkt. Het gevolg is dat zeer grote delen van ons landschap bestaan uit bodems die geen water doorlaten.

Minder stookkosten

Door het toepassen van dak begroeiing wordt er bespaard op stookkosten.

item_foto_46
item_foto_47
item_foto_45
uitgelichtfoto_13

Keramische tegels houtlook voor buiten

Wil jij een gave parketvloer of vlonder naar buiten doortrekken? Deze zijn beschikbaar in allerlei opties, kleuren en maten. Wij helpen je heel graag met goed advies over het kopen en aanleggen van keramische terrastegels houtlook.