Barnwood

06 feb 2020

Ben je ook op zoek naar hout met een geschiedenis, hout met een ziel?! Barnwood is hout afkomstig van “Barns”, schuren. Het hout heeft al een leven achter de rug. Er hoeven geen bomen meer voor gekapt te worden. Dit hout voelt vertrouwd en nodigt uit om stoere accenten te creëren in je tuin, vaak gecombineerd met staal. Maatwerk exclusief voor jou.

Wij werken graag met onze partner Robuust Maatwerk in Geleen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.robuustmaatwerk.nl

Om het oude hout te verzamelen is niets te gek. Van Canadese barns tot afbraak schuren op afgelegen landerijen bij de Amish in Amerika. Diverse houtsoorten krijgen zo hun 2e leven. Dit hout wordt naar Nederland gehaald en verwerkt tot bruikbare planken voor meubels, maar ook voor vloeren en wandbekleding. Meubels van oud hout geven je huis karakter.

Accessoires van meerpalen en scheepsplanken
Naast dit unieke barnwood  is er ook een mooie stijl te creëren met basralocus meerpalen en azobe scheepsplanken.

Basralocus meerpalen
Waterbeheerders gebruiken naast stalen meerpalen ook meerpalen van tropisch hardhout (vooral Basralocus uit Suriname) voor hun vaarwegen. Na ongeveer 25 jaar worden de palen vervangen. Veelal zijn alleen de bovenste 2 meter verrot en is de rest nog uitstekend bruikbaar, wederom als meerpaal of als steunbalk van een aanbouw of overkapping. Maar creatief ook voor de vervaardiging van planken om meubels of accessoires te maken.

Basralocus meerpalen uit Suriname

Azobe scheepsplanken, hout met oerkracht
Houten scheepsplanken hebben zo hun historie. Het begon al bij de eerste bewoning van de Rijndelta. Hier werden de eerste houten schepen gebouwd. De schepen werden blootgesteld aan alle natuurkrachten en vele soorten vracht. Daarom koos men al snel voor het gebruik van Afrikaans hardhout, dat goed bestand is tegen intensief gebruik en blootstelling aan de elementen, hierdoor krijgt het een bijzondere uitstraling en is het grof van structuur. Houten planken, afkomstig van een scheepsdek of van de binnenruimte van een schip zijn zeer geschikt  voor toepassingen in en rond de tuin.

Azobe scheepsplanken

Eigen ideeën? Geen idee is ons te gek
Heb je een idee voor de aankleding van je tuin met gebruikt hout?. Dan nemen wij dit graag mee in het advies, en de tekening. Rob van Robuust Maatwerk denkt graag met ons mee.

dit bericht delen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

DE GROENBOX

Een hulpmiddel om al je wensen voor het tuinontwerp kenbaar te maken.

LAATSTE BERICHTEN